درمان بیماری ها و تسکین درد ها با طب سوزنی: طب سوزنی، یک روش درمانی سنتی و باستانی است که ریشه در طب سنتی چین دارد. نظر به اینکه درمانگران طب سوزنی معتقدند که در سراسر بدن انرژی جاری بوده و این انرژی از طریق کانالهایی در بدن ساطع می گردد، لذا در این روش، سوزن های بسیار نازکی توسط درمانگران و متخصصان طب سوزنی، در نقاط خاصی از بدن فرو برده می شوند. شایان ذکر است که این نقاط خاص بر روی گذرگاه ها و کانالهای انرژی واقع شده اند.
درمانگران طب سوزنی معتقدند که این امر کمک می کند که جریان انرژی در کانال های بدن اصلاح شده و در نهایت به تسکین درد و بهبود سلامتی بیماران کمک می نماید. البته لازم به ذکر است که طب سوزنی معمولاً به عنوان یک درمان مکمل در کنار درمان های پزشکی متداول استفاده می گردد.
کاربرد و مزایای طب سوزنی
درمانگران طب سوزنی معتقدند که این روش از کاربردها و مزایای متعددی، به شرح ذیل می باشند:
۱- درمان بی درد و غیرتهاجمی:
طب سوزنی توسط متخصصان مربوطه با رعایت تمامی قوانین طب سوزنی و همچنین رعایت اصول بهداشتی، به گونه ای صورت می گیرد که علیرغم فروبردن سوزن در بدن بیماران، به آنها آسیبی وارد نگردد. لذا سوزن های نازک طب سوزنی باعث ایجاد درد یا آسیب جدی به بافت ها نمی گردند.
۲- درمان مشکلات روحی، اضطراب و استرس:
طب سوزنی می تواند در درمان مشکلات عاطفی مانند اضطراب، افسردگی و بی خوابی مؤثر باشد. این روش با تعدیل جریان انرژی و افزایش ترشح آندورفین ها می تواند باعث آرامش روحی و جسمی شود. به عبارتی دیگر طب سوزنی می تواند به آرامش روحی و جسمی کمک محسوسی نموده و استرس و اضطراب را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
۳- درمان اعتیاد به مواد مخدر و الکل:
برخی مطالعات نشان می دهند که طب سوزنی می تواند در درمان اعتیاد به مواد مخدر و الکل، کمک شایانی نماید. این روش با کاهش عوارض ترک اعتیاد و تسکین اضطراب و افسردگی، می تواند فرآیند ترک اعتیاد را تسهیل نماید.
۴- بهبود سیستم ایمنی بدن:
برخی مطالعات نشان می دهند که طب سوزنی می تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن، مفید واقع گردد. به عبارتی دیگر، طب سوزنی با استفاده از سوزن های نازک و بلند بر روی نقاط خاص بدن، بهبود سیستم ایمنی بدن را تسریع می کند و در افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری ها و عفونت ها نقش دارند.
۵- تکسین در در و درمان بیماری ها:
چنانچه عنوان شد درمانگران طب سوزنی معتقدند که این روش در تسکین درد، درمان و بهبود طیف وسیعی از بیماری ها؛ مفید واقع می گردد که در این میان می توان به برخی از آن ها به شرح ذیل اشاره کرد:
-
درمان دردهای مزمن:
طب سوزنی برای درمان انواع دردهای مزمن مانند درد عضلانی، درد مفصلی، سردرد، میگرن و درد سیاتیک کاربرد فراوانی دارد. فرو کردن سوزن ها در نقاط خاصی از بدن که در واقع گذرگاه های انرژی هستند، می تواند باعث آزاد شدن آندورفین ها و تعدیل جریان انرژی در بدن گردد، که این امر به تسکین درد کمک قابل توجهی می نماید.
-
درمان مشکلات گوارشی:
طب سوزنی می تواند در درمان مشکلات گوارشی مانند تهوع، استفراغ، سوء هاضمه و یبوست مؤثر واقع گردد. به گونه ای که فرو کردن سوزن ها در گذرگاه های انرژی مرتبط با دستگاه گوارش می تواند باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش و بهبود گردش خون در این نواحی گردد.
-
درمان مشکلات تنفسی:
طب سوزنی در درمان برخی مشکلات تنفسی مانند آسم، برونشیت و آلرژی نیز می تواند مفید واقع گردد. چرا که می تواند با تحریک انرژی در نقاط خاصی از بدن، به کاهش التهاب مجاری تنفسی و بهبود عملکرد ریه ها کمک کند.
-
درمان بیماری های زنان:
طب سوزنی برای درمان برخی مشکلات زنان مانند کمک به تنظیم دوره های پریودی و افزایش فرصت باروری مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید که طب سوزنی می تواند برای کاهش استرس و افزایش احساس رضایت از بارداری نیز بسیار مفید باشد.
انواع روش های طب سوزنی
در قسمت زیر به انواع طب سوزنی پرداخته شده است:
- طب سوزنی سنتی یا سوزن درمانی: این روش قدیمی ترین و شناخته شدهترین روش طب سوزنی است که در آن از سوزن های بسیار نازک برای تحریک نقاط خاصی از بدن موسوم به “نقاط طب سوزنی” که در واقع گذرگاه های انرژی هستند، استفاده می شود. در واقع هدف اصلی این روش تعدیل جریان انرژی در بدن می باشد.
- الکترو طب سوزنی(طب سوزنی الکتریکی یا الکتروآکوپانچر): در این روش از جریان الکتریکی ضعیف در کنار سوزن های طب سوزنی استفاده می گردد، تا تحریک عمیق تری برای تاثیر بیشتر طب سوزنی، ایجاد گردد. الکترو طب سوزنی معمولاً برای درمان انواع دردها به کار می رود.
- طب سوزنی لیزری: در این روش به جای سوزن، از لیزرهای کم توان برای تحریک نقاط طب سوزنی استفاده می گردد. این روش بدون درد است و برای افرادی که از سوزن می ترسند یا مشکلات انعقادی دارند، مناسب می باشد.
- ماساژ نقاط طب سوزنی: این روش شامل فشار دادن با انگشتان یا ابزار خاص روی نقاط طب سوزنی که شامل گذرگاه های انرژی هستند؛ می باشد. ماساژ طب سوزنی معمولاً برای کاهش استرس و تسکین درد به کار می رود.
- طب سوزنی گوش: در این روش، سوزن ها در نقاط خاصی از گوش فرو می روند که نمایانگر نقشه ای از بدن روی گوش است. این روش غالبا برای درمان اعتیاد، دردهای مزمن و مشکلات روحی کاربرد بسزایی دارد.
هر یک از این روش ها می تواند برای درمان انواع مختلفی از مشکلات جسمی و روحی استفاده گردد و انتخاب روش مناسب بستگی به شرایط بیمار و همچنین تشخیص درمانگر طب سوزنی دارد.
بازار کار طب سوزنی
امروزه بازار کار طب سوزنی در حال رشد قابل توجهی می باشد. زیرا تقاضا برای طب سوزنی به دلیل تمایل مردم به استفاده از روش های درمانی طبیعی و همچنین به دلیل افزایش آگاهی از کاربردها و مزایای این روش، رو به افزایش است. علاقه مندان به فعالیت در زمینه طب سوزنی می بایست دانش و تخصص مورد نیاز در این زمینه را در مراکز آموزشی معتبر کسب نمایند، تا بتوانند با کسب دانش مقتضی و مدرک متعبر طب سوزنی، هر چه بیشتر برای ورود به بازارکار این رشته تجهیز شده و با موفقیت به فعالیت در زمینه طب سوزنی بپردازند.
بهترین مرکز برای انجام خدمات طب سوزنی
یکی از بهترین مراکز برای انجام طب سوزنی، کلینیک سلامت هما می باشد که با به همراه داشتن متخصصین مجرب و با تجربه طب سوزنی و در محیطی بسیار تمیز و آرام، آماده ارائه خدمات به افرادی که میخواهند این کار را انجام دهند، هستند. شایان ذکر است که کلینیک سلامت هما دارای گواهی های معتبر از کشورهایی نظیر، چین، روسیه، ارمنستان و … می باشد.
سوالات متداول
آیا استفاده از طب سوزنی برای درمان بیماری های زنان مناسب است؟
بله، طب سوزنی برای درمان بیماری های زنان مانند قاعدگی بسیار مناسب می باشد.
آیا طب سوزنی در درمان مشکلات روحی تاثیر دارد؟
بله، طب سوزنی برای درمان مشکلات روحی مثل افسردگی بسیار موثر است.
آیا طب سوزنی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند؟
بله، طب سوزنی در تقویت سیستم ایمنی بدن، مفید است.