طب سوزنی یکی از روش های درمانی است که امروزه به دلایلی همچون غیر تهاجمی بودن، عوارض پایین، تاثیر بالا در رفع بیماری و تسکین درد و …. مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. از این رو در ادامه این مقاله قصد داریم به آشنایی با نحوه انجام طب سوزنی پرداخته و در زمینه کاربرد طب سوزنی و مزایای و عوارض آن، مطالبی را بیان کنیم.
نحوه انجام طب سوزنی چگونه است؟
به طور کلی در طب سوزنی متخصصان با استفاده از سوزن های نازک و مخصوصی به نام نیدل، و وارد کردن آن ها در نقاط خاصی از بدن منجر به رفع بیماری و تسکین درد می شوند. حال سوالی که ممکن است برای شما پیش آید این است که نحوه انجام طب سوزنی چگونه است؟ در ادامه به آشنایی با نحوه انجام طب سوزنی می پردازیم.
انتخاب پزشک و کلینیک طب سوزنی
- گام اول برای انجام طب سوزنی، پیدا کردن یک دکتر متخصص به همراه کلینیک طب سوزنی می باشد. لازم است بدانید که انتخاب این موارد از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که خوب بودن یک پزشک و کلینیک، تاثیر بسزایی در افزایش سرعت روند بهبودی بیمار دارد.
ملاقات با پزشک
- در گام بعدی بیمار باید با پزشک ملاقات می کند. سپس پزشک بیمار را معاینه کرده و اطلاعاتی را نظیر سوابق بیماری فرد، دارو های مصرف کرده، سن و … را از او می پرسد. سپس با توجه به معاینات انجام داده و اطلاعات کسب کرده، با توجه به شرایط بیمار، یک طرح درمانی برای او ارائه می دهد.
آماده سازی برای انجام طب سوزنی
- در مرحله بعد لازم است که بیمار با توجه به نوع درمانش، بر روی صندلی بنشیند و یا بر روی تخت دراز بکشد. سپس پزشک محل مد نظر برای درمان را ضد عفونی می کند. لازم است بدانید که ضد عفونی کردن ناحیه درمان از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که در غیر این صورت ممکن است بیمار با عوارضی همچون عفونت مواجه شود.
انجام عملیات طب سوزنی
- حال نوبت به انجام طب سوزنی می باشد. در این مرحله پزشک سوزن ها را وارد نقاط مشخصی از بدن می کند. لازم است بدانید که تعداد سوزن های با توجه به شرایط هر فردی متغیر می باشد. اما به طور میانگین می توان گفت که بین ۲ الی ۶ سوزن برای درمان با طب سوزنی مورد استفاده قرار می گیرد. (آشنایی با نحوه انجام طب سوزنی)
انجام کار هایی به منظور بهبود درمان
- در برخی از موارد پزشکان سوزن ها را در جای خود حرکت داده و یا آن ها را می چرخانند. انجام این کار باعث ایجاد گرما و جریان الکتریسیته در بدن شده و در نهایت موجب افزایش سرعت روند درمان خواهد شد.
خروج سوزن ها از بدن
- سرانجام نوبت به خروج سوزن ها از بدن می باشد. لازم است بدانید که ورود و یا خروج سوزن ها از بدن هیچ دردی به همراه ندارد. چرا که این سوزن ها نازک بوده و مخصوص این طب طراحی شده است.
مزایای درمان با طب سوزنی
عدم احساس درد با طب سوزنی
- از آنجایی که سوزن های مصرفی در این طب مخصوص بوده و بسیار نازک می باشند، از این رو هنگام انجام طب سوزنی، افراد هیچی دردی را احساس نخواهند کرد.
طبیعی بودن طب سوزنی
- طب سوزنی یک روش های طبیعی برای درمان می باشد. بنابراین هنگام استفاده از این روش، نیاز به مصرف دارو های شیمیایی نمی باشد. (آشنایی با نحوه انجام طب سوزنی)
سازگاری بالای درمان با طب سوزنی
- طب سوزنی روشی است که سازگاری بالایی با دیگر روش های درمانی دارد. به این منظور که می توان همزمان با طب سوزنی از دیگر روش های مکمل درمانی استفاده کرد.
غیر تهاجمی بودن طب سوزنی
- طب سوزنی یک روش غیر تهاجمی می باشد. به این منظور که درمان با این روش نیاز به هیچ گونه عمل جراحی و یا بی هوشی ندارد.
ایمنی بالا
- یکی از ایمن ترین روش های شناخته شده برای انواع بیماری ها، روش طب سوزنی می باشد.
هزینه های پایین درمان با طب سوزنی
- مطمئناً استفاده از هر روش درمانی نیاز به صرف هزینه دارد. اما در این میان لازم است بدانید که درمان با طب سوزنی به نسبت سایر روش های درمانی، از لحاظ هزینه و زمان به صرفه تر می باشد. (آشنایی با نحوه انجام طب سوزنی)
عوارض پایین درمان با طب سوزنی
- لازم است بدانید که درمان با طب سوزنی به نسبت سایر روش های درمانی، از عوارض کمتری برخوردار است.
کاربرد های متنوع طب سوزنی
- کاربرد های متنوع طب سوزنی از دیگر مزایای درمان با این روش می باشد. به این منظور که طب سوزنی در درمان بسیاری از بیماری ها و تسکین درد ها کاربرد داشته و علاوه بر آن به منظور زیبایی از جمله جوانسازی پوست، فرم دهی باسن و سینه و … نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
آیا درمان با طب سوزنی خطرناک است؟
در پاسخ به این سوال لازم است بدانید که مطمئناً استفاده از هر روش درمانی با یکسری از خطرات و عوارض همراه است. و درمان با طب سوزنی از این قاعده مستثنی نیست. اما در این میان می توان گفت که درمان با طب سوزنی به نسبت سایر روش های درمانی از عوارض کمتری برخوردار است. در ادامه شما را با برخی از عوارض طب سوزنی آشنا خواهیم کرد.
- از متداول ترین عوارض طب سوزنی می توان به کبودی و ایجاد خونریزی اشاره کرد. اما لازم است بدانید که ایجاد این گونه عوارض کاملا طبیعی بوده و پس از مدتی از بین خواهد رفت.
- در صورتی که سوزن های مصرفی در طب سوزنی ضد عفونی نشده باشند، ممکن است عفونت ایجاد شود. (آشنایی با نحوه انجام طب سوزنی)
- اگر درمان با طب سوزنی توسط پزشک متخصص انجام نشود، ممکن است ورود سوزن ها در بدن منجر به آسیب رسیدن به اندام داخلی بدن و ایجاد خونریزی شود.
کاربرد طب سوزنی در رفع بیماری و تسکین درد
- درمان گردن درد و کمردرد با طب سوزنی
- استفاده از طب سوزنی در درمان حساسیت ها
- کاربرد طب سوزنی در درمان مشکلات تنفسی از جمله آسم، آلرژی، سینوزیت، سرفه های مزمن و ….
- استفاده از طب سوزنی برای لاغری موضعی
- کاربرد طب سوزنی در زیبایی و جوانسازی پوست
- کاربرد طب سوزنی در فرم دهی باسن و سینه (آشنایی با نحوه انجام طب سوزنی)
- درمان اختلالات روانی با طب سوزنی از جمله افسردگی، استرس، اختلال خواب، سندروم خستگی مزمن و …
- کاربرد طب سوزنی در درمان میگرن و انواع سر درد
- ترک اعتیاد با طب سوزنی
- استفاده از طب سوزنی در درمان سندرم تونل کارپال
- کاربرد طب سوزنی در درمان مشکلات ارتوپدی
- طب سوزنی در درمان اختلالات گوارشی از جمله زخم معده، سوزش معده، سندروم روده، اسهال، رفلاکس معده، اسپاسم مری، یبوست و ….
- استفاده از طب سوزنی به منظور درمان گرفتگی سیاتیک
- کاربرد طب سوزنی در درمان اختلالات زنان از جمله ناباروری، کاهش درد قاعدگی، نازایی، اختلالات جنسی، کنترل علائم یائسگی، ویار بارداری، اندومتریوز، عفونت های مثانه و …
- کاربرد طب سوزنی در درمان اختلالات نورولوژی
- و ….
آیا درمان با طب سوزنی کاملا موثر می باشد؟
به طور کلی در علم پزشکی هیچ درمانی به صورت قطعی وجود ندارد. از این رو درمان با طب سوزنی نیز از این قاعده مستثنی نیست. به این منظور که ممکن است برخی از بیماری ها با طب سوزنی کاملاً درمان شود و یا بر روی برخی دیگر از بیماری ها اثر کمتری بگذارد. (آشنایی با نحوه انجام طب سوزنی)
سوالات متداول
هزینه درمان با طب سوزنی چقدر است؟
هزینه درمان با طب سوزنی با توجه به عواملی مانند تعداد جلسات، شرایط بیماری هر فرد و … متغیر است.
آیا درمان با طب سوزنی دردناک است؟
خیر. به دلیل وجود سوزن های نازک، هنگام درمان با طب سوزنی افراد دردی را حس نخواهند کرد.
مدت زمان تاثیر درمان با طب سوزنی چقدر است؟
مدت زمان درمان با طب سوزنی با توجه به نوع بیماری و روش درمان آن متفاوت خواهد بود.
نویسنده: المیناز اردیبهشت