طب سوزنی یکی از روش های درمانی جایگزین است که قدمت آن به دو هزار سال پیش در کشور چین بر می گردد. لازم است بدانید که به مرور زمان و با پیشرفت علم و تکنولوژی، استفاده از روش درمانی طب سوزنی گسترده تر شد. طوری که امروزه از طب سوزنی برای رفع بسیاری از بیماری ها و تسکین بسیاری از درد ها استفاده می کنند. در این میان یکی از کاربرد های این روش درمان، کاربرد طب سوزنی در کاهش اضطراب می باشد. بنابراین در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با طب سوزنی آشنا کرده و راجع به کاربرد ها، مزایا و عوارض جانبی این روش مطالبی را بیان کنیم.
طب سوزنی و فلسفه آن
همانطور که اشاره شد، قدمت درمانی طب سوزنی مربوط به کشور چین می باشد. در واقع بسیاری از چینیان باستان معتقد بودند که در بدن انسان یک جریان انرژی به نام چی وجود دارد که مسیر آن در بدن در حالت تعادل است. اما اگر به هر دلیلی اختلالی در مسیر این جریان ایجاد شود و یا مسیر آن مسدود شود، باعث به وجود آمدن درد و بیماری خواهد شد که راه درمان آن استفاده از روش طب سوزنی می باشد.
در روش طب سوزنی متخصصان با استفاده از سوزن های نازک و مخصوص به نام نیدل و وارد کردن آن در نقاط خاصی از بدن، باعث ایجاد شکی در بدن شده و به مرور زمان این روند باعث درمان بسیاری از بیماری ها و تسکین بسیاری از درد ها می شود.
دلایل ایجاد اضطراب چیست؟
قبل از این که به نحوه درمان و روش های کاهش اضطراب بپردازیم، در گام اول باید بدانید که دلیل ایجاد اضطراب چیست؟ از دلایل اضطراب می توان به مشکلات کاری، ازدواج و مشکلات خانوادگی، ایجاد اضطراب به دلایل ژنتیکی، به دلیل مصرف بیش از حد الکل و یا مواد مخدر، به دلیل تجربه های منفی، عزاداری و غم های بزرگ و ….. اشاره کرد. (کاربرد طب سوزنی در کاهش اضطراب)
آشنایی با روش های مختلف کاهش اضطراب
به طور کلی برای درمان اضطراب روش های درمانی متعددی وجود دارد. اما در این میان مصرف دارو های شیمیایی از جمله روش هایی است که بسیاری از پزشکان از آن استفاده می کنند. در واقع استفاده از این دارو ها علاوه بر عوارض بسیاری که دارد، ممکن است بر روی بدن برخی از افراد تاثیر نداشته باشد. حال سوالی که ممکن است برای شما پیش آید، این است که بهترین روش برای کاهش اضطراب و درمان آن چیست؟ در پاسخ باید گفت که یکی از بهترین روش های شناخته شده، کاربرد طب سوزنی در کاهش اضطراب می باشد. در ادامه شما را با مراحل درمان طب سوزنی و تاثیر آن در کاهش میزان اضطراب آشنا خواهیم کرد.
مراحل درمان اضطراب با طب سوزنی چیست؟
گام اول: انتخاب کلینیک به همراه پزشک متخصص طب سوزنی
هر فردی که قصد داشته باشد از روش طب سوزنی برای درمان بیماری و یا درد خود استفاده کند، در گام اول باید بتواند یک کلینیک طب سوزنی به همراه یک پزشک متخصص طب سوزنی مناسب انتخاب کند. چرا که انتخاب مناسب این موارد، تاثیر بسزایی در خوب پیش رفتن روند درمان دارد.
مرحله دوم: ملاقات با پزشک
در مرحله بعد لازم است که پزشک بیمار را معاینه کرده و اطلاعاتی را مانند سن او، سوابق بیماری، دارو های مصرف کرده و … را از بیمار بپرسد. سپس پزشک با توجه به معاینات انجام داده و اطلاعات کسب کرده، یک طرح درمانی برای بیمار ارائه می دهد.
در همین مرحله پزشک با توجه به شرایط بیماری هر فرد فاکتور هایی را از جمله تعداد جلسات طب سوزنی، سوزن های مصرفی در هر جلسه، زمان هر جلسه، هزینه جلسات و ….. را مشخص می کند. (کاربرد طب سوزنی در کاهش اضطراب)
گام سوم: آماده شدن قبل از انجام طب سوزنی
حال بیمار باید با توجه به نوع درمان خود، روی تخت دراز کشیده و یا روی صندلی بنشیند. سپس پزشک محل مد نظر برای درمان را با الکل ضد عفونی می کند. لازم به ذکر است که انجام ضد عفونی از اهمیت بالایی در مراحل طب سوزنی برخوردار است. چرا که در صورت عدم انجام آن، ممکن است بدن بیمار با عفونت مواجه شود.
مرحله چهارم: انجام عملیات طب سوزنی
اکنون پزشک سوزن ها را در نقاط مد نظر وارد بدن می کند. با ورود سوزن ها در بدن مسیر هایی از جریان چی که تعادل نداشته و منجر به ایجاد اضطراب شده، به مرور زمان به حالت تعادل بر می گردد. در واقع طب سوزنی منجر به تحریک اعصاب حسی بدن شده و هر سوزن یک عصب حسی را تحریک می کند که ارتباط آن با مغز باعث ایجاد پاسخی از سیستم ایمنی بدن می شود. این فرآیند منجر به ترشح اندورفین (مسکن طبیعی بدن) شده و در نتیجه باعث بهبود بیمار می شود.
گام پنجم: انجام تکنیک هایی در طول درمان
در برخی از موارد ممکن است پزشکان سوزن های موجود در بدن بیمار را در جای خود حرکت داده و آن ها را بچرخانند. در واقع انجام این کار منجر به ایجاد گرما و جریان الکتریسیته شده و در نتیجه موجب افزایش سرعت روند درمان خواهد شد.
مرحله ششم: خارج کردن سوزن ها
مرحله آخر، نوبت به خروج سوزن ها می باشد. لازم است بدانید که ورود و یا خروج سوزن از بدن دردی به همراه ندارد. چرا که این سوزن ها نازک بوده و مخصوص این طب طراحی شده است.
مزیت های درمان اضطراب با طب سوزنی
- درمان و کاهش اضطراب با طب سوزنی از عوارض جانبی بسیار پایینی برخوردار است.
- درمان با طب سوزنی نه تنها هیچ دردی به همراه ندارد، بلکه بسیار آرام بخش نیز می باشد.
- طب سوزنی یک روش درمانی طبیعی می باشد. بنابراین در صورت درمان با طب سوزنی، دیگر نیازی به استفاده از دارو های شیمیایی نیست. (کاربرد طب سوزنی در کاهش اضطراب)
- در صورت درمان با طب سوزنی، می توان همزمان از دیگر شیوه های درمانی نیز استفاده کرد. چرا که طب سوزنی یک روش درمانی سازگار می باشد.
- یکی از ایمن ترین روش های درمانی شناخته شده، درمان با طب سوزنی می باشد.
- طب سوزنی یک روش غیر تهاجمی می باشد. به این منظور که درمان با طب سوزنی با هیچ گونه عمل جراحی و بی هوشی همراه نیست.
- هزینه درمان با طب سوزنی، به نسبت سایر روش های درمانی مناسب تر و به صرفه تر می باشد.
- طب سوزنی روشی است که علاوه بر درمان بیماری ها و تسکین درد ها، به منظور زیبایی از جمله فرم دهی سینه و باسن، رفع جوش و آکنه، جوانسازی پوست و … نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
- از دیگر مزایا طب سوزنی می توان به افزایش استقامت بدن، بازیابی انرژی، تنظیم هورمونها و افزایش سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
- و ….
آیا کاهش اضطراب با طب سوزنی خطرناک است؟
به طور کلی استفاده از هر روش درمانی با یکسری از خطرات و عوارض همراه است و درمان با طب سوزنی از این قاعده مستثنی نیست. اما باید بدانید که کاربرد طب سوزنی در کاهش اضطراب نسبت به سایر روش های درمانی از خطرات و عوارض جانبی کمتری برخوردار است. که در ادامه شما را با این عوارض آشنا خواهیم کرد.
- از متداول ترین عوارض درمان با طب سوزنی می توان به ایجاد کبودی و یا خونریزی اشاره کرد. که لازم به ذکر است که اثرات این کبودی تا چند روز پس از درمان از بین خواهد رفت.
- در صورتی که پزشک در زمینه طب سوزنی تخصص نداشته باشد، ممکن است که انجام طب سوزنی به اندام های داخلی آسیب وارد کند.
- از دیگر عوارض درمان با طب سوزنی می توان به ایجاد عفونت در بدن اشاره کرد.
سوالات متداول
آیا درمان با طب سوزنی ماندگار است؟
بله. درمان با طب سوزنی از ماندگاری بالایی برخوردار است.
آیا طب سوزنی یک روش درمانی هزینه بر است؟
لازم است بدانید که درمان با طب سوزنی به نسبت سایر روش ها، از هزینه کمتری برخوردار است.
تعداد جلسات درمان با طب سوزنی چقدر است؟
تعداد جلسات طب سوزنی با توجه به شرایط هر فردی متفاوت می باشد.
نویسنده: المیناز اردیبهشت