طب سوزنی یکی از روش های درمانی است که معجزات درمانی آن در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. ممکن است با شنیدن روش طب سوزنی این سوالات در ذهن شما ایجاد شود که طب سوزنی چیست؟ روش های درمان با طب سوزنی کدام است؟ آیا درمان با طب سوزنی دردناک است؟ طب سوزنی در بهبود چه بیماری هایی اثر دارد؟ و …. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با پاسخ این سوالات آشنا کرده و مطالبی را راجع به روش درمانی طب سوزنی بیان کنیم.
طب سوزنی و آشنایی با فلسفه درمانی آن
طب سوزنی یکی از قدیمی ترین روش های درمانی است که قدمت آن به دو هزار سال پیش در کشور چین بر می گردد. در واقع بسیاری از متخصصان طب چینی معتقدند که در بدن انسان یک جریان انرژی به نام چی وجود دارد که مسیر آن در بدن در حالت تعادل است. اما اگر به هر دلیلی این مسیر مسدود شود و یا اختلالی در این جریان شکل گیرد، باعث به وجود آمدن درد و بیماری خواهد شد. که راه درمان آن استفاده از روش طب سوزنی می باشد.
متخصصان طب سوزنی در بدن انسان بیش از ۷۵۰ نقطه طلایی شناسایی کرده اند که وارد کردن سوزن در هر کدام از این نقاط تاثیرات مثبتی بر بدن داشته و انرژی را به بدن باز می گرداند. به طور کلی در روش طب سوزنی سوزن های نازک و مخصوصی را که به آن نیدل گفته می شود، وارد نقاط درگیر شده می کنند و با این کار منجر به تسکین درد و رفع بیماری می شوند.
طب سوزنی در بهبود چه بیماری هایی اثر دارد؟
درمان اختلالات تنفسی با استفاده از روش طب سوزنی
با استفاده از روش طب سوزنی می توان اختلالات تنفسی از جمله آسم، آلرژی، سینوزیت، سرفه های مزمن و …. را درمان کرد.
کاربرد طب سوزنی در درمان اختلالات گوارشی
با طب سوزنی می توان بیماری های گوارشی از جمله زخم معده، سوزش معده، سندروم روده، اسهال، رفلاکس معده، اسپاسم مری، یبوست و …. را بهبود بخشید.
تاثیر طب سوزنی در کاهش وزن و لاغری
یکی از کاربرد های جالب طب سوزنی، استفاده از آن برای کاهش وزن و لاغری می باشد. در واقع طب سوزنی می تواند منجر به کاهش اشتها و افزایش چربی سوزنی در بدن شده و در نهایت به کاهش وزن و لاغری افراد کمک کند.
استفاده از طب سوزنی در درمان اختلالات روانی
طب سوزنی در درمان اختلالات روانی از جمله افسردگی، استرس، اختلال خواب، سندروم خستگی مزمن و … کاربرد دارد.
تسکین درد میگرن و انواع سر درد با روش طب سوزنی
با استفاده از روش درمانی طب سوزنی می توان انواع سردرد و میگرن را بهبود بخشید. (طب سوزنی در بهبود چه بیماری هایی اثر دارد؟)
کاربرد طب سوزنی در ترک اعتیاد
یکی دیگر از کاربرد های جالب روش درمانی طب سوزنی، امکان ترک اعتیاد با استفاده از این روش می باشد.
درمان اختلالات زنان با استفاده از روش طب سوزنی
با استفاده از روش طب سوزنی می توان اختلالات زنان از جمله ناباروری، کاهش درد قاعدگی، نازایی، اختلالات جنسی، کنترل علائم یائسگی، ویار بارداری، اندومتریوز، عفونت های مثانه و … را درمان کرد.
کاربرد طب سوزنی در درمان اختلالات نورولوژی
با استفاده از طب سوزنی می توان بیماری های نورولوژی از جمله فلج بلز، انواع سکته مغزی، مشکلات پس از صدمات مغزی، پارکینسون، خشکی دهان، سندرم پای بی قرار، ام اس، سر گیجه، وز وز گوش، گز گز اندام و … را درمان کرد.
درمان سندرم تونل کارپال با استفاده از طب سوزنی
سندروم تونل کارپال نوعی درد است که در ناحیه مچ دست به وجود می آید. اما با استفاده از روش طب سوزنی می توان درد آن را تسکین داد.
استفاده از طب سوزنی در درمان اختلالات ارتوپدی
با استفاده از روش های درمانی طب سوزنی می توان اختلالات ارتوپدی موجود در بدن را درمان کرد.
استفاده از طب سوزنی در درمان حساسیت
با استفاده از روش درمان با طب سوزنی می توان انواع حساسیت ها و اثرات آن از جمله آبریزش بینی، سرفه و … را بهبود بخشید و یا به طور کامل از بین برد. (طب سوزنی در بهبود چه بیماری هایی اثر دارد؟)
تسکین درد کمر و گردن با طب سوزنی
با استفاده از روش درمانی طب سوزنی می توان انواع سردرد و میگرن را بهبود بخشید. در واقع طب سوزنی منجر به تحریک نقاط خاصی از بدن و در نتیجه باعث ترشح هورمون هایی از جمله اندروفین، انکفالین و بتا اندروفین شده و این ترشح، باعث کاهش انقباضات عضلات و کاهش تورم و کبودی و در نتیجه کاهش درد گردن و کمر می شود.
درمان گرفتگی سیاتیک با استفاده از روش طب سوزنی
با استفاده از طب سوزنی می توان گردش خون و انرژی را در اندام ها افزایش داده و از این رو منجر به درمان گرفتگی های حاصل از سیاتیک شد.
کاربرد طب سوزنی در زیبایی
طب سوزنی علاوه بر درمان بیماری و تسکین درد ها، در زیبایی های صورت و بدن از جمله رفع خطوط پوستی دور چشم، پیشانی، خط اخم و خنده، درمان ریزش مو، لیفت صورت، برجستگی گونه و لب، رفع چین و چروک ها و جوانسازی و شادابی صورت، رفع افتادگی، سفت کردن غبغب، چاقی و یا لاغری صورت، فرم دهی باسن و سینه و …. موثر است.
مراحل درمان با طب سوزنی
گام اول: در ابتدا لازم است که بیمار به منظور درمان، یک پزشک متخصص طب سوزنی به همراه یک کلینیک طب سوزنی پیدا کند.
گام دوم: در مرحله بعد بیمار توسط پزشک معاینه می شود. در این مرحله پزشک اطلاعاتی نظیر سوابق بیماری فرد، سن او، دارو های مصرف کرده و …. را از بیمار می پرسد و مطابق با این اطلاعات، یک طرح درمانی به بیمار ارائه می دهد.
گام سوم: پزشک با توجه به شرایط هر فردی، فاکتور هایی را از جمله تعداد جلسات طب سوزنی، تعداد سوزن های مصرفی در هر جلسه، زمان ماندگاری سوزن ها در بدن و …. را تعیین می کند.
گام چهارم: در مرحله بعد لازم است که بیمار برای انجام طب سوزنی خود را آماده کند. به این منظور که بیمار باید بر اساس نوع روش درمان خود، بر روی تخت دراز بکشد و یا بر روی صندلی بنشیند. (طب سوزنی در بهبود چه بیماری هایی اثر دارد؟)
مراحل درمان با طب سوزنی
گام پنجم: سپس پزشک محل مورد نظر برای درمان را با الکل ضد عفونی کرده و سوزن های مصرفی در روند درمان را استریل می کند.
گام ششم: در این مرحله پزشک سوزن هایی را وارد نقاط درگیر شده در بدن بیمار می کند. در واقع ورود سوزن ها در بدن منجر به ایجاد شوک در بدن شده و در نهایت با انجام این کار می توان منجر به درمان بیماری و تسکین درد شد.
گام هفتم: در برخی از مواقع ممکن است که پزشک سوزن ها را در جای خود حرکت داده و یا آن ها را بچرخاند. در واقع این کار منجر به ایجاد گرما و جریان الکتریسیته در بدن شده و در نتیجه منجر به افزایش روند سرعت درمان می شود.
گام هشتم: حال لازم است که پزشک سوزن ها را از بدن خارج کند. در واقع ورود و خروج سوزن ها هیچ دردی به همراه ندارد. چرا که این سوزن ها نازک بوده و مخصوص این طب طراحی شده است.
آیا درمان با طب سوزنی گران است؟
به طور کلی هزینه درمان به روش طب سوزنی یک فاکتور متغیر است. به این منظور که هزینه آن به عواملی همچون تعداد جلسات طب سوزنی، تجهیزات مورد استفاده در طول درمان، تعداد سوزن ها، نوع کلینیک و یا مزد پزشک متخصص، شرایط بیماری هر فرد و …. متفاوت می باشد.
سوالات متداول
آیا درمان با طب سوزنی دردناک است؟
خیر. به دلیل وجود سوزن های نازک، درمان با طب سوزنی دردی به همراه ندارد.
طب سوزنی در بهبود چه بیماری هایی اثر دارد؟
از طب سوزنی می توان در رفع بسیاری از بیماری ها و تسکین بسیاری از دردها استفاده نمود.
تعداد جلسات درمان با طب سوزنی چقدر است؟
تعداد جلسات طب سوزنی با توجه به شرایط بیماری هر فرد متفاوت خواهد بود.
نویسنده: المیناز اردیبهشت