طب سوزنی یکی از روش های درمانی است که امروزه استفاده از آن برای تکسین درد و یا درمان اغلب بیماری ها، رواج یافته است. در این روش با استفاده از سوزن های نازک و مخصوص و فرو بردن آن ها در نقاط خاصی از بدن، باعث رفع درد و بیماری می شوند. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با فلسفه طب سوزنی و کاربرد ها و مزایای این روش درمانی آشنا کرده و در زمینه اثرات طب سوزنی در کاهش درد، مطالبی را بیان کنیم.
فلسفه طب سوزنی
قدمت روش طب سوزنی به دو هزار سال قبل بر می گردد. لازم به ذکر است که اولین بار در کشور چین از این طب برای درمان استفاده شد. در واقع متخصصان طب سوزنی معتقدند که در بدن انسان یک جریان انرژی نامرئی به نام جریان “چی” وجود دارد که به طور کل این مسیر در بدن در حالت تعادل قرار دارد. اما اگر بنا به هر دلیلی در مسیر این جریان اختلالی صورت گیرد، بدن دچار درد و بیماری می شود. که راه درمان آن استفاده از روش های طب سوزنی می باشد.
انواع روش های درمان با طب سوزنی کدام است؟
اثرات طب سوزنی در کاهش درد
- در روش طب سوزنی برای کاهش درد، پزشک با وارد کردن سوزن های مخصوص در نقاط درگیر شده، منجر به ایجاد جریان خون در آن بخش شده و موجب کاهش درد می شود.
تسکین درد با طب سوزنی الکتریکی
- در روش طب سوزنی الکتریکی، سوزن های کوچک و جریان خاص الکترومغناطیسی را به صورت مستقیم وارد نقاطی می کنند که درگیر بیماری و یا درد می باشند.
تسکین درد با طب فشاری
- از قدیمی ترین روش درمان طب سوزنی، طب فشاری می باشد. تکنیک اصلی در طب فشاری استفاده از دست به منظور تسکین درد می باشد. در واقع در این روش نقاط درگیر شده را کاملاً ماساژ و فشار داده و منجر به گردش خون در داخل غضروف می شوند. لازم به ذکر است که در طب فشاری بدون استفاده از سوزن، درد مفاصل را تسکین می بخشند.
تسکین درد با درمان های گیاهی
- اخیراً درمان با دارو های گیاهی یکی از رایج ترین و مورد علاقه ترین روش های درمان در میان بیماران شناخته شده است. در واقع در این روش انواع مختلفی از گیاهان دارویی را بر روی نقاط دردناک و مفاصل قرار می دهند.
مراحل درمان با طب سوزنی
در مرحله اول لازم است که افراد برای درمان بیماری و یا تسکین درد با طب سوزنی نسبت به پیدا کردن کلینیک تخصصی طب سوزنی به همراه پزشک متخصص اقدام کنند. لازم است بدانید که انتخاب این موارد، از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که مناسب بودن کلینیک و تخصص پزشک، تاثیر بسزایی در بهبود روند درمان دارد. (اثرات طب سوزنی در کاهش درد)
مرحله بعد نوبت به ملاقات پزشک می باشد. در این گام پزشک بیمار را معاینه کرده و اطلاعاتی را مانند سوابق بیماری فرد، دارو های مصرف کرده و ….. را به دست می آورد. سپس با استفاده از اطلاعات کسب کرده و معاینات صورت گرفته، یک طرح درمانی برای فرد ارائه می دهد.
در مرحله بعد، بیمار با توجه به نحوه درمان خود بر روی تخت دراز می کشد و یا بر روی صندلی می نشیند. سپس پزشک محل مد نظر برای درمان را با الکل ضد عفونی می کند.
گام بعدی، نوبت به انجام عملیات طب سوزنی می باشد. در واقع پزشک سوزن ها را در قسمت مد نظر وارد می کند. لازم است بدانید که ورود و یا خروج سوزن ها در بدن، هیچ دردی به همراه ندارد. چرا که این سوزن ها نازک بوده و مخصوص این طب طراحی شده است.
در برخی از مواقع ممکن است پزشک سوزن ها را در جای خود حرکت داده و آن ها را بچرخاند. در واقع انجام این کار منجر به ایجاد گرما و جریان الکتریسیته در بدن شده و در نتیجه منجر به افزایش سرعت روند درمان و بهبود بیماری می شود.
پس از انجام مراحل بالا، نوبت به خروج سوزن ها از بدن می باشد.
اثرات طب سوزنی در کاهش درد
به طور کلی طب سوزنی در تکسین درد و درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد. از این رو در ادامه قصد داریم شما را با چند نمونه از اثرات طب سوزنی در کاهش درد و درمان بیماری آشنا کنیم.
- کاربرد طب سوزنی در درمان اختلالات گوارشی مانند سوزش معده، رفلاکس معده، اسپاسم مری و ….
- کاربرد طب سوزنی در درمان کبد چرب
- طب سوزنی در درمان انواع سکته مغزی
- استفاده از طب سوزنی در درمان اختلالات زنانگی مانند کاهش درد قاعدگی، درمان عفونت مثانه و رحم و ….
- طب سوزنی برای درمان آکنه و جوش
- کاربرد طب سوزنی در فرم دهی سینه و باسن
- طب سوزنی در درمان اختلالات تنفسی مانند آسم، آلرژی و …
- کاربرد طب سوزنی در درمان آرتروز
- اثرات طب سوزنی در کاهش درد کمردرد، گردن درد و ….
- درمان چاقی با طب سوزنی
- استفاده از طب سوزنی در درمان آلرژی های فصلی
- کاربرد طب سوزنی در درمان اختلالات روانی مانند بی خوابی، افسردگی، اضطراب و ….
- خواص درمان با طب سوزنی در افزایش قد
- استفاده از طب سوزنی به منظور درمان گرفتگی سیاتیک
- کاربرد طب سوزنی در ترک اعتیاد
- اثرات طب سوزنی در کاهش درد انواع سردرد و میگرن
- استفاده از طب سوزنی در انجام زیبایی صورت
- و ….
مزایای کاهش درد با طب سوزنی چیست؟
غیر تهاجمی بودن طب سوزنی
- هنگام استفاده از روش طب سوزنی، نیاز به هیچ گونه بی هوشی و یا جراحی نیست. چرا که درمان با طب سوزنی، یک روش غیر تهاجمی می باشد.
ایمنی بالا
- درمان با طب سوزنی را می توان از ایمن ترین روش های درمانی دانست.
اثرات طب سوزنی
- از دیگر مزایای درمان با طب سوزنی می توان به اثرات مثبت این روش از جمله افزایش استقامت، بازیابی انرژی، تنظیم هورمونها و افزایش سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
اثرات طب سوزنی در کاهش درد
- طب سوزنی در درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد و اثرات طب سوزنی در کاهش درد نیز امری مشهود می باشد.
عوارض جانبی کم
- از مزایای مهم طب سوزنی، کم عوارض بودن این روش می باشد. به طور کلی درمان با طب سوزنی به نسبت سایر روش های درمان از عوارض جانبی بسیار کمتری برخوردار است.
سازگاری بالا
- طب سوزنی یک روش درمانی سازگار می باشد. به این معنا که در صورت استفاده از روش طب سوزنی می توان از دیگر روش های درمانی نیز استفاده نمود.
عدم احساس درد، در صورت استفاده از طب سوزنی
- هنگام درمان با طب سوزنی، افراد هیچ دردی را حس نخواهند کرد. چرا که سوزن های مصرفی در این طب نازک بوده و مخصوص طب سوزنی طراحی شده است.
روش درمان به صورت طبیعی
- در صورتی استفاده از طب سوزنی، دیگر نیازی نیست که از دارو های شیمیایی استفاده کنید. چرا که طب سوزنی یک روش کاملاً طبیعی می باشد.
آیا درمان با طب سوزنی عوارض دارد؟
به طور کلی استفاده از هر روش درمانی، مطمئناً با یکسری عوارض همراه است. در این میان لازم است بدانید که عوارض جانبی درمان با طب سوزنی به نسبت سایر روش های درمانی از همه کمتر می باشد. در ادامه شما را با این عوارض آشنا خواهیم کرد.
- ایجاد کبودی که یکی از متداول ترین عوارض درمان می باشد.
- ایجاد عفونت (در صورتی است که سوزن مصرفی ضد عفونی نشده باشد)
- امکان آسیب به اندام های داخلی (در صورتی که پزشک در کار خود مهارت نداشته باشد)
سوالات متداول
آیا درمان با طب سوزنی دردناک است؟
خیر. به دلیل نازکی این سوزن ها، استفاده از طب سوزنی دردی به همراه ندارد.
هزینه درمان با طب سوزنی چقدر است؟
هزینه درمان با طب سوزنی به نسبت سایر روش های درمانی مناسب تر می باشد.
عوارض درمان با طب سوزنی چیست؟
درمان با طب سوزنی از عوارض جانبی بسیاری کمی از جمله کبودی، عفونت و خونریزی همراه است.
نویسنده: المیناز اردیبهشت