انجام پیلینگ برای پوست صورت در این روزها بسیار مورد توجه ما خانم ها (و حتی آقایونی که به پوست و زیبایی خودشون اهمیت می دهند) بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ممکن است شما هم جز افرادی باشید که به سلامت پوست و زیبایی تون توجه می کنید و برای اینکار مراقبت های لازمه رو انجام میدید و احتمالا نیاز دارید که بدونید پس از انجام پیلینگ پوست به چه مراقبت هایی نیاز است. اگر این چنین است از شما خواستارم تا پایان مقاله ما رو همراهی کنید.
در ابتدا درباره پیلینگ پوست یکسری اطلاعات اولیه در اختیارتون می ذارم تا در صورتی که تا به حال این روش رو امتحان نکردید بیشتر باهاش آشنا بشید.
پیلینگ پوست چیست؟
پیلینگ به معنی لایه برداری است و همونطور که از اسم آن مشخص است انجام عمل پیلینگ برای پوست صورت، به عملی گفته می شود که باعث لایه برداری قسمتی از پوست می شود که در آن لایه سطح پوست، به طریقی برداشته می شود که در نتیجه باعث می شود پوست شروع به ترمیم بافت های پوستی خود بکند که این امر در نهایت موجب می شود پوست جدید و شادابی تشکیل شود. اگر شما هم خواهان پوستی جوان و زیبا هستید می تونید از این روش درمانی استفاده کنید.
مواردی که لایه برداری جواب دهی خوبی دارد؟
- جهت از بین بردن جوش های صورت
- از بین بردن انواع اسکار (جای جوش)
- از بین بردن انواع لک های پوستی
- شفافیت پوست
- تیرگی های پوستی
- از بین بردن کک و مک
- بازسازی انواع سوختگی ها و جای زخم
انواع پیلینگ (لایه برداری) پوست؟
-
پیلینگ سطحی:
در این روش که بدون بی حسی انجام می شود ملایم ترین نوع از انواع لایه برداری است که به صورت کاملا سرپایی انجام می شود. این روش روی تمامی پوست ها قابل اجرا می باشد.
در این روش که اپیدرم (سطحی ترین لایه پوست) درگیر می شود در مواردی مانند: رفع چین و چروک های سطحی، تیرگی های سطحی از آفتاب سوختگی، لک های بارداری، جای جوش و اسکارهای بسیار خفیف و … کاربرد دارد.
این روش درمانی هفته ای یکبار قابل اجرا می باشد زیرا پوست ریزی در این عمل ۳ الی ۵ روز می باشد و پس از آن پوست بهبود پیدا می کند.
توجه به این نکته در این روش درمانی سطحی، بسیار لازم و ضرروری است که این کار کاملا سطحی می باشد و ممکن است تاثیرات این روش خیلی محسوس نباشد. به همین دلیل در صورتی که مشکل پوست جدی تری دارید حتما این روش را تکرار کنید و یا با توجه به نظر متخصص مورد نظر، از روش لایه برداری عمیق و یا حتی روش های جوانسازی دیگر استفاده کنید.
-
پیلینگ عمقی:
در این روش هنگام درمان به سطح درم پوست نفوذ می کنیم و در واقع موجب سوختگی درجه ۲ پوست می شویم.
این روش بیشتر برای درمان و رفع چین و چروک های عمیق، اسکارهای شدید پوستی، آکنه های کهنه و همچنین افرادی که پیری پوست را تجربه کرده اند و تمایلی به انجام جراحی های پوستی ندارند، به کار می رود.
در این روش پوست ریزی بین ۱۰ روز تا ۲ هفته ادامه دارد و حدودا ۳ هفته کامل زمان می برد تا تمامی التهابات پوستی از بین برود. و حتی درمان کامل آن ممکن است که تا ماه ها طول بکشد که انجام مراقبت های لازم در این مدت بسیار ضروری و از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
۳٫ پیلینگ متوسط:
این نوع لایه برداری از لایه برداری سطحی عمیق تر و از لایه برداری عمیق سطحی تر است. ترمیم در این روش بین ۷ الی ۸ روز زمان می برد. و می توان در صورت نیاز آن را تکرار کرد. بهتر است پس از انجام پیلینگ متوسط چند روزی را در منزل بگذارید تا دوران نقاهت به پایان برسد.
وچود درد و کمی تورم بر روی پوست مخصوصا در اطراف چشم امری طبیعی و عادیست و پس از گذشت چندین روز، با مراقبت های لازم از بین می رود.
اقدام های لازم بعد از پیلینگ سطحی:
- بلافاصله پس از انجام پیلینگ صورت خود را با آب سرد بشورید. (منظور از شستن، پاشیدن آب بر روی صورت می باشد. از کشیدن دست خود بر روی صورت و یا سابیدن یا مالیدن صورت خودداری نمایید)
- پس از انجام لایه برداری حتما از کرم های ضد آفتاب معتبر استفاده کنید. نحوه استفاده صحیح از کرم ضد آفتاب به شرح زیر می باشد:
نیم ساعت قبل از خروج از خانه و قرار گیری در معرض آفتاب مقدار مناسب و کافی از ضد آفتاب را بر روی پوست خود بمالید و هر دو ساعت یکبار این کار را تمدید کنید. قبل از استفاده از کرم ضد آفتاب دست های خود را به خوبی بشویید.
- از خاراندن و کندن و هر گونه دستگاری قسمت های پیلینگ شده که پس از چند روز شروع به پوست ریزی می کنند خودداری کنید.
- در روز صورت خود را ۲ الی ۳ بار با آب ولرم بشورید و پس از آن از پماد توصیه شده توسط متخصص خود استفاده کنید. ( دقت کنید لایه ضخیمی از پماد را به پوست بزنید و مراقب باشید تمام قسمت های پیلینگ شده را بپوشاند)
- به هیچ وجه در طول دوران نقاهت (حداقل یک هفته) پوست خود را در معرض نور خورشید، گرما و سرمای بیش از حد، مواد شیمیایی، آلودگی ها و گرد و غبار قرار ندهید و به خوبی از آن مراقبت کنید.
- در طول روز به مقدار کافی آب بنوشید (از مایعات دیگر نظیر: آب میوه و دمنوش ها هم می توانید استفاده کنید)
- در صورت تجویز هر نوع دارو و محلول یا کرم، به موقع و سر وقت از آنها استفاده کنید.
- در صورت بروز هر گونه مشکل خاص، علائم غیر عادی متخصص خود را آگاه کنید.
- نهایتا ۴ روز پس از انجام پیلینگ صورت، جهت چک شدن، به کلینیک مراجعه کنید.
- حداقل یک هفته تا ۱۰ روز از رفتن به استخر، سونا، جکوزی و حتی سولاریوم اکیدا خودداری کنید.
مراقبت های لازم پس از انجام پیلینگ عمقی:
تمامی موارد گفته شده در مراقبت های لازم برای پیلینگ سطحی لازم و قابل اجرا می باشد. در این روش به دلیل عمیق بودن درمان و زخم های ایجاد شده نیازمند رعایت موارد و مراقبت های بیشتر می باشد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:
- از در معرض قرار گرفتن پوست پیلینگ شده در برابر نور خورشید حداقل به مدت ۶ ماه جدا خودداری کنید و در صورت رفتن به بیرون از خانه حتما از وسایل محافظ (کرم های ضد آفتاب، آفتاب گیر و … ) استفاده نمایید.
- از داروهای ضد تبخال و آنتی بیوتیک های توصیه شده توسط متخصص مربوطه استفاده کنید.
- در این روش قرمزی و التهابات پوستی ۱ الی ۲ ماه ادامه خواهد داشت.
- در ۳ روز اول که لایه برداری را انجام داده اید در هنگام خواب، از یک بالش اضافه در زیر سر خود استفاده کنید تا سرتون بالاتر از بدن قرار بگیرد.
نکات:
در صورت مشاهده هر گونه قرمزی، التهاب، ادم، سوزش و یا حتی درد جای هیچ گونه نگرانی نمی باشد و همه ی این علائم کاملا طبیعی می باشد که نهایت تا ۲۴ ساعت آینده رفع می شود.
لطفا تمامی موارد ذکر شده در بالا را با دقت و حساسیت بالا رعایت کنید. زیرا در صورت عدم رعایت این موارد و مراقبت نادرست نه تنها به جواب دهی مطلوب نخواهید برسید حتی ممکن است دچار عوارض جبران ناپذیری بشوید.
توصیه نهایی:
در انتها بهتون توصیه می کنم که در صورتی که تمایل به استفاده از این روش برای رفع مشکلات پوستی خودتون دارید حتما با آگاهی تمام این روش رو انتخاب کنید و قبل از هر چیزی با متخصص با تجربه مشاوره داشته باشید تا بهترین روش و مناسب ترین کار با توجه به پوست شما بهتون معرفی بشه تا بتونید بهترین نتیجه رو بگیرید. جهت مشاوره رایگان با کلینیک سلامت هما اینجا کلیک کنید.
نویسنده: المیناز اردیبهشت