یکی از قدیمی ترین روش های درمانی که میتوان قدمت آن را چند هزار سال دانست، طب سوزنی می باشد. تاثیرگذاری این روش بسیار بالا بوده و به هیچ وجه با روش های درمانی جدید و شیمیایی قابل مقایسه نخواهد بود. چرا که بیماری های مختلف و گسترده ای را درمان میکند و هیچگونه عوارضی به همراه نخواهد داشت.میتوان گفت طب سوزنی نیز مانند تمامی روش ها درمان روز به روز در حال پیشرفت است و تحقیقات گسترده ای در تمامی کشورهای جهان مانند چین، آمریکا، اروپا و … روی آن در حال انجام است. تاثیر گذاری این روش در تمام مراکز و موسسات سلامت در جهان مانند سازمان بهداشت جهانی، موسسه سلامت آمریکا، موسسه سلامت انگلستان و… مورد تایید قرار گرفته است. امروزه میتوان انواع طب سوزنی را برای بیماری های مختلف مورد استفاده قرار داد. اما طب سوزنی چیست؟ انواع طب سوزنی کدام است؟ و … در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع میپردازیم:
طب سوزنی چیست؟
امروزه شاهد روش های مختلفی هستیم که در روش درمانی ظطب سوزنی مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله این روش ها میتوان به این موارد اشاره کرد:
- طب سوزنی چینی
- طب سوزنی غربی
- آریکولارتراپی
- الکتراکوپانچر
- لیزرآکوپانچر
- سگمنت تراپی
- طب فشاری
- و ….
اما نحوه درمان این روش ها به چه صورت است؟ استفاده از طب سوزنی در درمان بیماری ها کمک میکند، کلیه موارد و موانعی که منجر به نامتعادل شدن توزیع انرژی در سراسر بدن میگردد. از میان برداشته شده و در نتیجه توزیع انرژی متعادل گردد. همچنین سرعت جریان خون افزایش می یابد که این عوامل به بهبود درد یا بیماری فرد کمک میکند.
همانند سایر روش های درمانی، طب سوزنی نیز برای درمان تعدادی از بیماری ها موثر تر بوده و میتواند بهتر عمل مینماید. برای برخی بیماری های نیز ممکن است متخصص طب سوزنی تشخیص دهید ترکیب چند روش موثر تر عمل میکتد. به طور کل انتخاب نوع روش درمان طب سوزنی و چگونگی استفاده از آن به تشخیص پزشک متخصص شما وابسته است.
انواع طب سوزنی برای درمان چه بیمای هایی مورد استفاده قرار میگیرد؟
امروزه افراد بسیاری برای درمان بیماری های خود یا تسکین درد از روش طب سوزنی استفاده میکنند. همچنین برای انجام انواع عملیات زیبایی نیز این روش کاربردهای بسیای دارد مانند جوانسازی پوست، حجیم سازی لب و گونه و …..طب سوزنی را میتوان یک روش درمان کامل یا در کنار سایر روش های درمانی آن را مورد استفاده قرار داد. طب سوزنی هیچگونه عوارضی نیز به همراه نخواهد داشت و این امر از دیگر دلایل محبوبیت آن است. برای درمان بیماری هایی از جمله موارد زیر میتوان این روش را مورد استفاده قرار داد:
- استفاده از طب سوزنی در درمان و برطرف کردن مشکلاتی که بعد از سکته قلبی یا مغذی در فرد ایجاد میشود.
- استفاده از طب سوزنی در درمان انواع سردردهای شدید مانند میگرن.
- استفاده از طب سوزنی برای تکسین یا بهبود دردهای ناشی از گرفتگی های دوران قاعدگی
- استفاده از طب سوزنی برای درمان خشکی و سفتی ماهیچه ها یا بافت های نرم بدن که نام این بیماری فیبرونیالژیا است.
- استفاده از طب سوزنی برای کاهش دردهای ناشی از گرفتگی عضلات.
- استفاده از طب سوزنی برای درمان بیماری های کمر و گردن مانند آرتروز، دیسک و …
- استفاده از طب سوزنی برای درمان بیماری به نام سندرم تونل کاریال
- استفاده از طب سوزنی در درمان بیماری هایی مانند آلرژی از جمله سرفه شدید، آسم و ….
- استفاده از طب سوزنی در درمان دندان درد یا تسکین دردهای ناشی از درد دندان
- استفاده از طب سوزنی در بهبود دردهای زایمان
- استفاده از طب سوزنی برای انجام انواع عملیات زیبایی صورت
- و …
استفاده از انواع طب سوزنی چه مزایا و عوارضی دارد؟
مزیت های طب سوزنی
- بکارگیری طب سوزنی در درمان بیماری ها کمک میکند، سیستم ایمنی بدن بیمار تقویت شود.(انواع طب سوزنی)
- با استفاده از طب سوزنی میتوان درد ناشی از بیماری را به طور کامل بهبود داد یا آن را کنترل کرد.
- با بکارگیری طب سوزنی میتوان میزان استرس، اضطراب مشکلات روحی و عصبی فرد را از بین برد یا آن را کنترل کرد.
- طب سوزنی علاوه بر درمان بیماری، میزان انرژی و مقاومت بدن را افزایش میدهد.
- استفاده از طب سوزنی در سلامتی کامل بدن، جوانسازی و شادابی پوست، کاهش یا افزایش وزن تاثیر گذار است.
- در صورتی که طب سوزنی توسط افراد متخصص و با تجربه انجام گیرد، روشی کاملا ایمن و قابل اعتماد است.
- عوارض جانبی طب سوزنی به نسبت سایر روش ها درمانی بسیار کمتر بوده و در مواردی میتوان گفت هیچگونه عوارضی به همراه نخواهد داشت.
- انواع طب سوزنی را میتوان در صورت نیاز با سایر روش های درمانی ترکیب کرد و مورد استفاده قرار داد.
- بهبود، تسکین و کنترل بسیاری از دردها با استفاده از روش طب سوزنی انجام پذیر است.
- بسیاری از بیماران نباید از داروهای مسکن یا ضد درد استفاده کنند، برای این افراد استفاده از درمان طب سوزنی بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.
عوارض طب سوزنی
توجه کنید افراد قبل از اقدام به انجام انواع طب سوزنی باید به پزشک متخصص مراجعه کنند و از وضیعت بدنی و سلامتی خود اطلاعات کامل به دست آورند. در غیر اینصورت ممکن است عوارضی از جمله موارد زیر در بدن فرد ایجاد گردد:
- افرادی که دارای مشکلات و بیماری هایی از قبیل انعقاد خون هستند، نباید از روش درمان طب سوزنی استفاده کنند. چرا که عوارض جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.
- بیمارانی که از داروهای انعقاد خون استفاده میکنند قبل از انجام، انواع طب سوزنی باید به پزشک خود مراجعه کنند. چرا که ممکن است لازم باشد میزان دوز دارو تنظیم گردد یعنی کمتر یا زیادتر شود.
- بعد از انجام طب سوزنی ممکن است در محل تزریق خونریزی، کبودی و درد ایجاد گردد.
- توجه کنید انجام طب سوزنی باید توسط افراد متخصص انجام گیرد. چرا که در مواردی شاهد این امر هستیم که انجام این روش توسط افراد غیر ماهر منجر به شکسته شدن سوزن در بدن بیمار گردیده است.
- توجه کنید کلینیک انتخابی شما از سوزن های استریل شده و یک بار مصرف استفاده کند. چرا که در غیر اینصورت منجر به انتقال بیماری های عفونی میگردد.
آیا انواع طب سوزنی روشی دردناک و پر خطر برای درمان بیماری های می باشد؟
به طور کل انجام انواع طب سوزنی به جز مواردی که در بالا بیان شد، هیچگونه خطری برای فرد در پی نخواهد داشت. چرا که طب سوزنی با متعادل کردن میزان جریان انرژی در سراسر بدن بیماری های مختلف را درمان میکند. اما نکته ای که در رابطه با این موضوع اهمیت دارد مراجعه به افراد متخصص برای این امر است تا سوابق بیماری شما را بررسی کند و طبق آن طب سوزنی را انجام دهد.
اما در رابطه با دردناک بودن یا نبودن این روش باید گفت طب سوزنی هیچگونه احساس دردی در بدن فرد ایجاد نخواهد کرد. چر که سوزن های مورد استفاده در این روش بسیار نازک و ظریف است. البته یکی از انواع طب سوزنی، لیزر طب سوزنی است که مناسب افرادی است که از سوزن میترسند.
درباره طب سوزنی بدانید:
توضیحاتی در رابطه با انواع طب سوزنی
انجام طب سوزنی بدن
- اصلی ترین نوع انجام طب سوزنی، طب سوزنی بدن می باشد. که در درمان انواع بیماری ها کاربرد دارد و مورد استفاده قرار میگیرد.
انجام طب سوزنی گوش
- طب سوزنی گوش توسط پزشکان و متخصصان آلمانی و فرانسوی روی کار آمده و شهرت یافته است . طب سوزنی در گوش مزایای بسیاری دارد که توجهات بسیاری را نیز به خود جلب نموده است از جمله این مزایا میتوان به : عملکرد سریع، قدرت و اثر گذاری درمانی بالا، توانایی درمان انواع مختلف بیماری ها و …اشاره کرد.
انجام طب سوزنی مغز
- طب سوزنی مغز، از انواع طب سوزنی است که در چند سال اخیر روی کار آمده و رواج یافته است. این روش یشتر در درمان بیماری ها و عوارض ناشی از سکته مغذی و سایر بیماری های مرتبط با مغز و اعصاب کاربرد دارد.
امبدینگ
- امبدینگ روشی است که متخصصان طب سوزنی برای تاثیر بیشتر طب سوزنی مورد استفاده قرار میدهند. از لحاظ نحوه اثر میتوان این روش را همانند روش قبل و استفاده از سوزن دانست اما در این روش از نخ های مخصوص جراحی استفاده میکنند و بیشتر برای چاقی و لاغری موضعی مورد استفاده قرار میگیرند.
انجام طب سوزنی شکم
- این روش در اثر فرو کردن سوزن های مخصوص در نقاط اصلی از شکم انجام میگیرد و یکی از روش های رایج مورد استفاده در کشور ژاپن می باشد.
توضیحاتی در رابطه با تاریخچه روی کار آمدن طب سوزنی
طب سوزنی نوعی طب سنتی چینی است که شامل وارد کردن سوزن های ظریف در نقاط خاصی از بدن برای تحریک و متعادل کردن جریان انرژی یا چی می شود. تاریخچه این روش درمان را می توان بیش از ۲۰۰۰ سال ردیابی کرد، اما منشاء دقیق و توسعه طب سوزنی موضوع بحث و تحقیق مداوم است.
فلسفه اول
یکی از افسانه های رایج کشف طب سوزنی را به یک پزشک چینی به نام Bian Que نسبت می دهد که گفته می شود در قرن چهارم قبل از میلاد می زیسته است. طبق داستان، Bian Que از یک سوزن سنگی برای معالجه یک شاهزاده بیمار استفاده کرد که پزشکان دیگر او را غیرقابل کمک خواندند. گفته میشود که شاهزاده بهبودی کامل پیدا کرده است و بیان کوئه تکنیک خود را به دیگران آموزش میدهد.
فلسفه دوم
یکی دیگر از ارجاعات اولیه به طب سوزنی را می توان در متن پزشکی چینی باستانی به نام کلاسیک طب داخلی امپراطور زرد یافت که به حدود ۱۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد. این متن سیستمی از نصف النهارها یا مسیرهایی را توصیف می کند که چی در طول آن در بدن جریان دارد. همچنین نقاط مختلف طب سوزنی مرتبط با هر نصف النهار را فهرست می کند و استفاده از سوزن ها برای تحریک این نقاط را شرح می دهد.
فلسفه سوم
با گذشت زمان، طب سوزنی به بخشی ثابت از طب چینی تبدیل شد و برای درمان طیف وسیعی از شرایط، از جمله درد، اختلالات گوارشی، مشکلات تنفسی و مشکلات زنان استفاده شد. طب سوزنی همچنین در سایر نقاط آسیا از جمله ژاپن، کره و ویتنام گسترش یافت، جایی که تغییرات منحصر به فرد خود را ایجاد کرد.
در اواسط قرن نوزدهم، طب سوزنی در غرب شروع به جلب توجه کرد، تا حدی به لطف نوشته های پزشک و محقق فرانسوی ژرژ سولیه دو مورانت. طب سوزنی در قرن بیستم با تأسیس مدارس طب سوزنی و انتشار مطالعات علمی متعدد در مورد اثربخشی آن به رسمیت شناخته شد.
امروزه طب سوزنی به عنوان یک روش ایمن و موثر از طب مکمل و جایگزین شناخته شده است و میلیون ها نفر در سراسر جهان از آن برای بهبود سلامت و رفاه خود استفاده می کنند.
هدف از انجام طب سوزنی چیست؟
هدف اصلی استفاده از طب سوزنی به عنوان یک روش درمانی، کمک به روند طبیعی بهبودی بدن است. طب سوزنی می تواند ترشح اندورفین ها را که مسکن های طبیعی بدن هستند، تحریک کند و همچنین باعث افزایش جریان خون و گردش خون در نواحی آسیب دیده می شود.
در مقایسه با سایر روش های درمانی، طب سوزنی غیر تهاجمی است و عوارض جانبی کمی دارد. همچنین می توان از آن در ترکیب با سایر روش های درمانی مانند ماساژ، داروهای گیاهی و فیزیوتراپی استفاده کرد. طب سوزنی اغلب به عنوان جایگزینی برای دارو، جراحی یا سایر روش های تهاجمی تر استفاده می شود.